Deformacija stopala

Minimalno invazivna operacija spuštenih stopala ugradnjom implantata

Ispravljanje ravnih stopala minimalno invazivnom metodom uz pomoć ugradnje Bonestar implantata mnogobrojnim kliničkim ispitivanjima i objavljenim studijama dokazano je najuspješnija metoda liječenja ravnih stopala današnjice što je potvrđeno i od strane Europskog ortopedskog društva (EFORT) i Europskog društva dječijih ortopeda (EPOS).

Fleksibilna ravna stopala koja Vam uzrokuju nelagodu, nemogućnost normalnog hodanja i bolna stanja korigiramo jednostavnim operativnim zahvatom nakon kojeg se stopala dalje navođeno razvijaju, u zdravo, pravilno, oblikovano stopalo, koje više neće zadavati tegobe.

Minimalno invazivna operacija ravnog stopala Bonestar titanskim implantatom trenutno i trajno ispravlja ravno stopalo te korigira sve preoperativne tegobe.

U odnosu na druge metode liječenja ravnih stopala naša metoda je minimalno invazivna, kroz samo mali rez kože od oko 1cm uvodi se Bonestar implantat, ostale se strukture razmaknu, a implantat se posebno prilagođenim oblikom, sam bez upotrebe svrdla navođen žicom uvrti u kost nožja. Tako čineći čvrstu polugu za korekciju svoda ravnog stopala usmjeravajući njen rast i položaj bez ikakvih komplikacija.

Bitno je napomenuti da su rezultati to bolji što se u ranijoj dobi učini ovaj operativni zahvat. Najbolji rezulatati postižu se u dječjoj te adolescentnoj dobi kada kosti stopala još rastu te imaju veliku mogućnost ispravljanja i modeliranja. Dobri rezultati postižu se i u odrasloj dobi gdje se u slučaju drugih stečenih deformacija ova metoda može kombinirati sa drugim zahvatima s ciljem postizanja vrhunskih rezultata.

Važno je napomenuti da je znanstveno dokazano da ako je dijete navršilo 10 godina i ako su dotadašnje terapeutske metode bile bezuspješne, a stopalo je ostalo spuštenih svodova više se najvjerojatnije neće ni popraviti. Niti jedan ortoped Vam ne može garantirati da s spuštenim stopalima nećete nikada u kasnijim godinama imati problema, naprotiv u slučaju radnog mjesta koje iziskuje dugotrajno stajanje one mogu nastupiti.

Niti jedan ortoped Vam sa sigurnošću ne može reći koje će još posljedice ravno stopalo imati tijekom života. Iz navedenih razloga bitno je pristupiti operativnom tipu liječenja koje se u Poliklinici Roth izvodi Calcaneo-stop metodom uz ugradnju našeg BoneStar titanskog implantata.

Nakon ugradbe BoneStar implantata u ravno stopalo neće Vam nikada više biti potrebni ortopedski ulošci!

Do sada niti jedan ugrađeni BoneStar implantat nije puknuo ili ispao, niti se trebao izvaditi zbog bolnosti stopala ili sinovitisa prije završenog liječenja, a odlični i dobri rezultati korekcije ravnih stopala dostižu 98%! Tijekom liječenja nije ga potrebno mijenjati poradi rasta noge. Ukupno vrijeme trajanja operacije je 15 minuta, a izvodi se istodobno na obje noge ako je to potrebno bez postoperativne imobilizacije.

Pacijent staje na svoje noge drugi postoperativni dan i napušta ustanovu hodajući na vlastitim nogama.

BoneStar implantat djeluje kao poluga koja jednakomjerno djeluje tijekom cijelog vremena implantacije 24 sata na dan, a ne kao uložak koji djeluje samo dok ga nosite.

Preko 1000 osoba (99%) koje je korigiralo ravno stopalo BoneStarom izjavilo je da bi se ponovno podvrglo operaciji da ima ravna stopala kao prije.

Rezultati kao što vidite na priloženim pacijentima nakon operacije su konačni, svodovi i otisak stopala su postojani iako su implantati odstranjeni prije deset ili više godina. Oni danas mogu odabrati profesiju koju žele i obući cipele koje zažele da bi bili uspješni kao i ostali.

Naš BoneStar titanski implantat patentiran je i ugrađuje se u zemljama Europske unije, Kini, Indiji i SAD-u. Probitak na tržište SAD-a te dobivanje FDA dozvole predstavlja najveću moguću garanciju u kvalitetu samog proizvoda i sigurnost ugradbe.

Zašto Bonestar:

 • Cijela zahvat se izvodi kroz rez na koži duljine 1 cm
 • Kratko vrijeme operacije, samo 15 minuta
 • Zbog malenog reza i samo jednog potrebnog instrumenta pri operaciji smanjena je mogućnost infekcije
 • Posije zahvata nema potrebe za imobilizacijom poput gipsa ili plastične čizme te se iz tog razloga često izvode zahvati na obje noge istovrmeno, dovoljna je samo jedna anestezija
 • Drugi dan poslije operacije pacijent hoda samostalno na svojim nogama s trajno ispravljenim svodovima stopala
 • Niti jedan od 1000 ugrađenih implantata u različitim klinikama nije ispao ili puknuo
 • Niti jedan implantat nije odstranjen zbog boli u stopalu
 • Bolnost u stopalu koja je prisutna preoperativno nestaje nakon ugradnje implantata
 • Nakon uklanjanja implantata (3 godine nakon ugradnje) svod stopala ostaje trajno ispravljen
 • Odlični i vrlo dobri rezultati prisutni su u 98% slučajeva

Nagrade Bonestar titanskog implantata:

 • Zlatna medalja za inovaciju u području medicine za 2005. EURECA Bruxeless, Belgija
 • Srebrna medalja za inovaciju u području medicine 2006. PALEXPO Geneve, Švicarska
 • Nagrada za najbolji klinički rad 2011. od strane Europskog društva dječjih ortopeda (EPOS) 2011. Basel, Švicarska
 • Nagrada ''Zlatna kuna'' Hrvatske gospodarske komore za inovaciju 2009. Zagreb, Hrvatska
 • Prva nagrada Primorsko-goranske županije za najbolju inovacjiu 2005. Rijeka, Hrvatska
 • Prva nagrada Grada Rijeka za najbolju inovaciju 2006. Rijeka, Hrvatska
 • Zlatna medalja na Sajmu Inovacija ''Budi uzor'' u području medicine 2006. Osijek, Hrvatska
 • Zlatna plaketa na izložbi inovacija 2007. Karlovac, Hrvatska
 • Diploma ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za izuzetan doprinos razvoju znanstvenih i etičkih principa u zdravstvu 2011. Zagreb, Hrvatska

Recenzije

Anastazija Daljević, 23

Puno godina sam se mučila sa bolovima u stopalima. Poliklinika Roth je prva ustanova koja mi je preporučila operativno rješavanje spuštenih stopala. Poliklinika i osoblje sa velikom edukacijom i zavidnom brigom za pacijente.

Giuseppe Iannantuono, 32

Dugi niz godina su me mučile tegobe sa ravnim stopalima. Nemogućnost obavljanja stajaćeg posla, treniranja, pa niti dužeg hodanja. Dr. Roth iz Poliklinike Roth mi je prvi preporučio i obavio operativni zahvat implantatom Bonstar nakon kojeg sam prvi put nakon dugo vremena mogao raditi bez tegoba, trenirati i više ne osjećati bolove u stopalima. Hvala cijelom timu Poliklinike Roth na stručnosti i profesionalnosti.

Nola Sečen

Polikliniku Roth kao centar za liječenje spuštenih stopala smo prvenstveno odabrali radi njene reputacije i stručnosti u području kirurgije stopala. Od početne ugodne i brze komunikacije do samog pregleda i zahvata. Sve je bilo izuzetno ugodno, profesionalno i bez čekanja. Individualan pristup u Poliklinici Roth prema pacijentu je ono što je odvaja od svih zdravstvenih ustanova, privatnih i državnih. Svatko tko ima ortopedskih problema, toplo mu preporučam da dogovori pregled u Poliklinici Roth.

Snježana Benković recenzija

Snježana Benković

moja očekivanja su i više nego ispunjena. Zahvaljujući Poliklinici Roth napokon nakon 60 godina moje stopalo više nije spušteno i mogu normalno hodati. Posebno se zahvaljujem prim. Rothu na profesionalnosti i posvećenosti rješavanju mog problema. Želim im sve najbolje u daljnjem radu!

Ognjen Čekan recenzija

Ognjen Čekan

Nema veće zahvalnosti od toga kada netko pomogne vašem djetetu. Čuli smo u Srbiji za dr. Rotha i odlučili mu povjeriti problem našeg sina. Stoga se zahvaljujem na stručnosti Poliklinike Roth, koja se pokazala iskusnom u rješavanju deformacija stopala. Konačno smo se rješili uložaka za stopala koji se nisu pokazali neučinkovitima.

Viktorija Zelenka recenzija

Viktorija Zelenka

Konačno je prestala moja dugogodišnja borba sa spuštenim stopalima uz pomoć zahvata sa Bonestar implantatom. Hvala cijelom timu, a posebno primarijusu Rothu!

Ajdin Bećić recenzija

Ajdin Bećić

Hvala dr Rothu na stručnosti i prije svega ljubaznosti. Cijeli tim liječnika nam je pomogao u rješavanju dugogodišnjeg zdravstvenog problema našeg sina.

Fotografije poslije operacije fotografirane su dva dana poslije operacijskog zahvata. Pregled nakon operacije obavljen je tri mjeseca poslije.

Matej Ivković, 42

Imam sina koji od djetinjstva ima spuštena stopala, a prilikom rasta tegobe u vidu bolova pri duljem stajanju i šetanju te estetike bivali su sve izraženiji. Dr Roth je predložio ugradnju Bonestar implantata te objasnio kako ta metoda liječenja ima najmanji rizik od komplikacija, a najbolje rezultate u odnosu na sve druge metode. Odlučili smo se na ovaj minimalno invazivni zahvat koji je prošao vrlo brzo, ožiljak od 1 cm se gotovo i ne vidi, a stopala su u potpunosti ispravljena. Sin je vrlo zadovoljan i slobodno se bavi svim aktivnostima koje poželi. Odnosi prema pacijentu u Poliklinici Roth su zaista vrhunski, a cijeli tim je jako stručan i vrlo ljubazan. Dvojici prijatelja već sam preporučio Polikliniku Roth!

Fotografije poslije operacije fotografirane su dva dana nakon kirurškog zahvata.

Marko Marić, 21

Sa 15 godina u kod Dr Rotha u Poliklinici Roth operirao sam spuštena stopala koja su mi poradi bolova onemogućavala svakodnevne treninge i igranje nogometa. Rezultati su vrlo jasno vidljivi na slikama, a danas se slobodno bavim sportom te dugo mogu stajati bez ikakvih bolova i tegoba. Cijeli tim i osoblje Poliklinike zaista drže do odnosa prema pacijentima, a svaka pretraga i kontrola na koju sam došao bila je ugodna te stručna i porfesionalna. Dr Roth je zaista obavio vrhunski posao te mu se ovim putem iskreno zahvaljujem!

Prije i poslije zahvata

Snježana Benković