Blog

28.12.2023.

Operacija prednjeg križnog ligamenta – minimalno invazivna rekonstrukcija ligamenta

Prilikom ovakve ozljede često dolazi i do pucanja drugih struktura, prije svega meniska, ali i ozljeda drugih ligamenata i hrskavice.

08.12.2023.

Škljocavi prst – rješavanje problema bez operativnog reza!

U rizičnu grupu spadaju osobe koje svakodnevno u velikom broju ponavljanja čine iste pokrete i kontinuirano opterećuju tetive na točno određenim mjestima (radnici na strojevima) te profesionalni sportaši, ali i rekreativci koji vježbaju povremeno, ali intenzivno.

01.12.2023.

Petni trn – liječenje petnog trna PRP terapijom!

Osnova liječenja petnog trna je rasterećenje cijelog stopala te smanjenje fizičkih aktivnosti. Uz smanjenje opterećenja moguće je i uzimati protuupalne lijekove kako bi se medikamentozno pokušala smanjiti upala.

26.10.2023.

Transplantacija hrskavice

Izolirani hrskavični defekti i ozljede česti su kod mladih i aktivnih ljudi, a najčešće nastaju prilikom ozljede za vrijeme sportske aktivnosti. Zbog ubrzanog daljnjeg oštećenja zgloba nakon inicijalne ozljede hrskavice ovakvo stanje potrebno je hitno liječiti!

31.08.2023.

Iskustvo pacijenta - Srđan Kukić – operacija ramena (artroskopija ramena)

Ovim putem želio bih izraziti zahvalu i zadovoljstvo sa kompletnim tijekom liječenja od strane tima Poliklinike Roth.

30.08.2023.

Zašto liječiti osteoartritis zglobova i oštećenja hrskavice matičnim stanicama – Lipogems?

Liječenje matičnim stanicama Lipogmes je terapijski postupak aplikacije autolognih (vlastitih) matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva u zglob s ciljem regeneracije hrskavice i zaustavljanja degenerativnih promjena zglobova.

30.08.2023.

Artroskopija koljena – minimalno invazivna kirurgija koljena

Operacije koljena najčešći su operativni zahvati koje izvodimo u Poliklinici Roth. One se mogu podijeliti na klasične otvorene operacije i minimalno invazivne odnosno artroskopije.

30.08.2023.

Koje su mogućnosti liječenja oštećenja hrskavice?

Liječenje oštećenja hrskavice predstravlja jedno od najvećih izazova moderne ortopedije. Česte ozljede u mlađoj populaciji te sve starija, ali i dalje aktivna populacija razlog su velikog broja pacijenata koji imaju problematiku i potrebu za liječenjem oštećene hrskavice.