Najčešća pitanja

 1. Da li je moguće plaćanje kreditnim karticama?
 2. Primamo sve kreditne i debitne kartice, obročno plaćanje je moguće Americanom, Maestrom i Mastercardom (PBZ I Erste bank) i Diners karticama na 12 rata bez kamata.

 3. S kojim osiguravateljskim kućama surađujete?
 4. Surađujemo s Croatia zdravstvenim osiguranjem, Uniqa (Basler) osiguranje Zagreb, Triglav osiguranje i Merkur osiguranje.

 5. Da li se u blizini Vašeg objekta nalazi parking?
 6. Parkiralište Benčić nalazi se stotinjak metara udaljenosti od Poliklinike Roth te ima više od 200 parkirališnih mjesta

 7. Mora li se na injekcije dolaziti u točno dogovoreno vrijeme ili su dozvoljena odstupanja?
 8. Dozvoljena su odstupanja od 2 do 3, a maksimalno 7 dana. U slučaju da je dulje odstupanje gubi se efekt prethodno dobivenih injekcija zbog gubitka kontinuiteta djelovanja lijeka.

 9. Da li radite magnetsku rezonancu?
 10. Nažalost nemamo uređaj za magnetsku rezonancu

 11. Koja je razlika između magnetske rezonance i rendgenske snimke?
 12. Kod rendgenskog snimanja ili kompjutorizirane tomografije (CT), za nastanak slike se koristi ionizirajuće zračenje.

  Pri MR (magnetskoj rezonanci) snimanju tijelo je smješteno u snažnom magnetskom polju koje djeluje na dijelove stanica tkiva (na protone) slažući ih u određeni red. Radiofrekventni val iz uređaja prenosi energiju tim protonima, pomiče ih iz položaja ravnoteže. Nakon prestanka djelovanja tog vala, protoni se vračaju u ravnotežu i pri tome predaju višak energije okolini. Tu energiju prima MR uređaj, a u računalu uređaja se pretvara u sliku.

 13. Nakon koliko vremena od zahvata matičnim stanicama se mogu na vlastitim nogama kretati?
 14. Pacjent prilikom dolaska na zahvat matičnim stanicama dolazi na vlastitm nogama (ponekad zbog svog medicinskog stanja uz pomoć ortopedskih pomagala najčešće štaka) te se nakon zahvata otpušta I odlazi kući kretajući se na vlastitim nogama.

 15. Koliko nakon zahvata matičnim stanicama traje rehabilitacija?
 16. Preporučuje se nakon zahvata matičnim stanicama mirovanje u smislu poštednog kućnog režima u trajanju od 2 do 3 tjedna.

 17. Da li je u Vašoj poliklinici moguce napraviti i RTG sinmke te ultrazvučni pregled?
 18. Da, u sklopu Poliklinike Roth imamo digitalni rendgen te najmoderniji 4D ultrazvuk za kompletnu i preciznu dijagnostiku lokomotornog sustava prilikom ortopedskog pregleda.