Bol i oštećenja zglobova

Minimalno invazivna kirurgija zglobova - artroskopski zahvati

Minimalno invazivna kirurgija zgloba ili artroskopija jest operativna metoda gdje se kroz nekoliko malih rezova (otvora) na zglobu uz pomoć kamere i posebnih instrumenata izvode operativni zahvati u zglobu bez klasičnog kirurškog otvaranja zgloba.

Mnoge česte ozljede zglobova, puknuća, rupture te degenerativne promjene mogu se liječiti artroskopski. Uz pomoć ove minimalno invazivne tehnike uz potrebnu aparaturu i vještine operatera moguće je kvalitetno sanirati mnoge ozljede te pritom iskoristiti sve benefite ove tehnike. Razlozi zbog kojih se najčešće odlučuje za artroskopski pristup su manje oštećenje i trauma okolnog tkiva, smanjenje stope infekcije, brži i lakši oporavak, manji rez te odlazak pacijenta isti dan na kućnju njegu. Zbog manje boli nakon operacije i bržeg zacjeljivanja pacijent se vrlo brzo može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

U Poliklinici Roth najviše koristimo i pribjegavamo minimalno invazivnim operativnim tehnikama u što spadaju sve artroskopije, a možemo se pohvaliti da koristimo najmoderniju opremu te posjedujemo FULL HD artroskopski uređaj za maksimalnu preciznost i vizualizaciju prilikom izvođenja ovakvih zahvata.

Recenzije

Domagoj Vidas Recenzija

Domagoj Vidas, 26

Nakon teške povrede koljena na nogometnom turniru u Poliklinici Roth sam učinio artroskopiju koljena i rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta. Sama operacija je prošla bezbolno uz brzi oporavak i povratak svakodnevnim nogometnim treninzima. Ovim putem želim se zahvaliti cijelom liječničkom timu na profesionalnosti, ljubaznosti i odličnim rezultatima. Osobito bi htio pohvaliti individualan pristup mom liječenju, strpljivost te stalnu dostupnost informacijama o mom zdravstvenom stanju od strane dr. Roth.

Ivan Deželić Recenzija

Ivan Deželić

Nakon stalnih bolova zbog artroze u oba koljena koje sam osjećao zadnje 3 godine odlučio sam se posjetiti Polikliniku dr. Roth. Na rengenu se pokazala potpuna istrošenost hrskavice. Stanje je vidno za ugradnju endoproteze. Ja sam od proteze odustao i odlučio sam se za artroskopiju oba koljena i ugradnju matičnih stanica po sistemu Lipogems. Čitava procedura izvršena je u 2 zahvata.

Prvi zahvat bila je artroskopija u desnom koljenu. Drugi zahvat izvršen je nakon 2 sedmice, artroskopija u lijevom koljenu i odmah nakon toga ugradnja matičnih stanica u oba koljena. Sve je prošlo bez bolova i mogao sam se slobodno kretati poslije oba zahvata bez štaka.

Sada nakon 6 mjeseci od zadnjeg zahvata mogu reći da bolove više ne osjećam , slobodno se krećem , koljena više ne škljocaju kao prije kada sam se morao i povremeno zaustavljati.

Kad sam pred 3 godine bio u Ortopedskoj bolnici u Lovranu pokazala se još i onda istrošenost hrskavice i predložena endoproteza, a za artroskopiju nije mi niti spomenuto da postoji. Od endoproteze sam odustao i nastavio primjenjivati samo lijekove protiv bolova koji mi nisu puno pomogli.

Mislim da nisam pogriješio što sam se obratio Dr. Rothu. Riješio sam se bolova bez proteze. Zahvalan sam primariusu Dr. Rothu i cijelom osoblju za koje imam samo najbolje za reći, vrlo uslužno i profesionalno.

Danijel Gloc Recenzija

Danijel Gloc

Ovom prilikom se zahvaljujem cijelom osoblju Poliklinike Roth na ljubaznosti i profesionalnosti od prvog kontakta, pregleda pa do samog zahvata. Posebno bih se zahvalio dr. Sandoru Roth-u, koji je odradio operaciju i pomogao mi svojim savjetima da je oporavak bude brži i bezbolniji.

Tomislav Lucić Recenzija

Tomislav Lucić, 39

Povreda koljena mi je onemogućila nastavak normale radne i životne aktivnosti. Poliklinika Roth nije samo moderna ustanova u dijagnostici i pristupačnosti pacijentima već i u brzini organizacije. Od pregleda do rješavanja mog problema zahvatom je prošlo manje od tjedan dana. Savjetujem svima da ne čekaju da se njihovo stanje pogorša već da potraže rješenja svojih tegoba u Poliklinici Roth.

Smiljanka Morić Recenzija

Smiljanka Morić

Trpjela sam bolove u oba koljena, te sam se odlučila potražiti stručnu pomoć u Poliklinici Roth. Osoblje poliklinike vrlo je pristojno i organizirano, a doktori pažljivo slušaju tegobe pacijenta i predlažu konkretna rješenja. Zahvaljujući dr Rothu nisam ugradila protezu koljena. Učinjena mi je artroskopija koljena te sanacija meniska nakon čega su aplicirane matične stanice iz masti kako bi se obnovila hrskavica i na taj način spasilo koljeno. Rezultati su odlični, više nemam problema s koljenima, a cijeli je postupak vrlo jednostavan i poštedan za pacijenta. Polikliniku Roth i liječenje matičnim stanicama preporučila bi svakome tko ima problema sa zglobovima!

Zdenko Kodelja Recenzija

Zdenko Kodelja

Mojim bolovima i problemima nakon višestrukih ozljeda desnog koljena došao je kraj. Jako sam zadovoljan sa svim uslugama i cjelokupnim dojmom bolnice. Veliko hvala timu Poliklinike Roth na uspješnoj opeaciji i vrlo brzom vraćanju na noge.

Nevenka Božiček Recenzija

Nevenka Božiček

Poliklinika Roth sa timom iznimnih profesionalaca pruža medicinske usluge najviše kvalitete. Sve pohvale cijelom timu koji je divan, ljubazan i profesionalan. Od samog prvog kontakta, zatim pregleda pa do operacije sve je bilo brzo, bezbolno, za svaku pohvalu.

Željko Todović, 36

U Polikliniku Roth putem preporuke sam došao na liječenje iz Srbije. Niz teških operacija i ponavljajućih trauma donijele su mi puno problema sa koljenom. Zahvaljujući artroskopskom zahvatu i terapiji matičnim stanicama danas mogu bez bolova spavati!

Marković Ratko

Nakon višegodišnjih tegoba sa bolovima i nemogućnosti pokreta u Poliklinici Roth sam našao stručnu pomoć. Od prvog susreta bili su ljubazni, pristupačni i predani mom problemu. Hvala dr. Rothu i cijelom timu na poboljšanju mog zdravstvenog stanja.