Bol i deformacija kralježnice

Noćne ortoze za skoliozu

Providence noćna ortoza nosi se samo 8 sati noću što čini veliku razliku u odnosu na Bostonski steznik koji trebate nositi 23 sata dnevno, a znanstveno je dokazano da daje iste terapeutske rezultate.

Često roditelji i djeca misle da nošenje obične Bostonske ortoze samo noću ima dobrog efekta, nažalost to nije točno. Bostonski steznik uglavnom treba nositi kroz cijeli dan da bi postigao terapijski efekt što kod određenih pacijenata stvara problem i terapija se stoga ne provodi kako bi trebala.

Providence hiperkorekcijskom ortozom u osjetno manje vremena (8 sati dnevno) postižu se jednaki rezultati kao i s Bostonskom (23 sata dnevno) pa se zbog velike razlike u vremenu nošenja i mogućnosti nošenja samo noću ostvaruju puno bolji rezultati zbog bolje suradljivosti pacijenata i poštivanja propisane terapije.

Kao što je poznato idiopatska skolioza bez terapije napreduje i klinički se pogoršava tijekom rasta i razvoja djeteta odnosno pri koštanom sazrijevanju. Stoga je neupitna terapija ortoze (steznika) ako je krivina veća od 25 stupnjeva da bi se proces pokušao zaustaviti, usporiti pa čak i ispraviti krivina. Nažalost idiopatska adolescentna skolioza zahvaća populaciju koja je u periodu fizičkog i pshičkog sazrijevanja te psihološki osjetljiva zbog svoje dobi.

Zbog tog razloga adolescntni pacijenti vrlo često ne žele nositi klasičnu Bostonsku ortozu za skoliozu zbog težeg prihvaćanja u društvu ne želeći da to drugi primjete ili saznaju. Stoga djeca odbijaju nositi tako važan aparat za liječenje nastalog problema koji se u određenoj fazi ne može liječiti drugom metodom.

Ukoliko vaše dijete ima adolescentnu idiopatsku skoliozu te ne nosi i izbjegava propisanu ortozu-aparat zbog kozmetskih i psiholoških problema, a želite postojeću bolest liječiti i prevenirati pogoršanje, imamo rješenje za Vas s Providence noćnom ortozom. Uvjeti da se ona aplicira su da dijete ima krivinu do 35 stupnjeva te da je ona torakolumbalna ili lumbalna.