Bol i oštećenja tetiva

Fizikalna terapija – Magnetoterapija

Magnetoterapija je vrlo djelotvorna metoda rehabilitacije i liječenja bolnih stanja lokomotornog sustava upalne i degenerativne etiologije.

Magnetoterapija je oblik fizikalne terapije u kojem se uz pomoć djelovanja elektromagnetskog polja na lokalnoj razini izaziva povećanje metabolizma tkiva, povećanje krvnog protoka, stabilizacija K/Na pumpe, odnosno membranskog potencijala te dijelom povećanje parcijalnog tlaka kisika. Na ovaj način magnetoterapijom se ubrzava cijeljenje tkiva te smirivanje upalnih procesa u tetivama i okolnome tkivu.

Cijeli proces rehabilitacije pod stalnim je nadzorom stručnog multidisciplinarnog rehabilitacijskog tima (ortroped, fizijatar, fizioterapeut) i prilagođava se mogućnostima i potrebama svakog pojedinca s ciljem postizanja što boljih rezultata i poboljšanja kvalitete života naših pacijenata.

Programi rehabilitacije se planiraju i prilagođavaju individualno, ovisno o vrsti i težini bolesti, općem stanju pacijenta te njegovim potrebama i očekivanjima s ciljem što bržeg povratka u svakodnevne životne aktivnosti.