Bol i oštećenje šake

Minimalno invazivna artroskopska operacija karpalnog kanala

U Poliklinici Roth jedini u Republici Hrvatskoj izvodimo artroskopski minimalno invazivnu operaciju dekompresije karpalnog kanala. Minimalno invazivna artroskopska operacija karpalnog kanala najmoderniji je oblik liječenja sindroma karpalnog kanala.

"Minimalni ožiljak i potpuna fukcija šake drugi dan poslije artroskopske operacija karpalnog kanala"

Najsuvremenija oprema te veliko znanje i iskustvo omogućava nam da operaciju dekompresije karpalnog kanala izvodimo kroz samo jedan otvor na koži veličine 5 mm upotrebom posebnog artroskopskog uređaja. Zahvat se temelji na uvođenju mikro kamere, vizualizaciji struktura šake te presjecanju karplanog ligamenta i dekompresiji medijanog živca upotrebom za to specijaliziranih instrumenata.

Ovom metodom postižu se izvrsni postoperativni rezultati, a izbjegavaju se brojni neželjeni efekti kao kod klasične otvorene operacije poput velikog operativnog reza, stvaranja ožiljka i kontrakture, infekcije itd. Prednosti osim estetskih su i funkcionalne prirode s obzirom da se pacijent puno ranije vraća uobičajenim fizičkim aktivnostima i ubrzo u potpunosti opterećuje operiranu ruku. Također izbjegava se i nastanak keloidnog ožiljka.